IZJAVA O PRIVATNOSTI

POLITIKA PRIVATNOSTI

Voditelj obrade osobnih podataka: LEMA, obrt za trgovinu, vl. Marko Rašić, Vukomerečka c. 76, Zagreb, Hrvatska

Politikom privatnosti LEMA, obrt za trgovinu, vl. Marko Rašić, Vukomerečka c. 76. 10000 Zagreb štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN-42/18. Politikom privatnosti LEMA, obrt za trgovinu obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

Osobni podaci:

Prema Uredbi, osobni podaci su – svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

Obrada:

Prema Uredbi, obrada znači – svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

Prikupljanje podataka:

LEMA, obrt za trgovinu prikuplja isključivo osobne podatke koje kupac upisuje samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa te kroz dostupne web forme za primanje obavijesti (newslettera) ili kontakt sa zaposlenicima LEMA, obrt za trgovinu. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.
Stvaranjem korisničkog računa i upravljanjem njime prikupljaju se podaci (ime, prezime, adresa e-pošte, poštanski broj, mjesto, adresa, telefonski broj, datum rođenja)
Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web sjedištu LEMA, obrta za trgovinu koriste se na slijedeće načine:
• Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika i ponovni pristup internet trgovini.
• Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, slanju obavijesti o dostupnosti proizvoda kojeg želite kupiti.
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto i adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu.
• Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje.
• Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira (više o zakonskoj dobi korisnika pod Čuvanje i zaštita).
Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci biti će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići.

Svrha i uvid:

Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje LEMA, obrt za trgovinu angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to:
1) Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.
2) Pružateljima usluga ovlaštenih servisa pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.
3) Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava LEMA, obrta za trgovinu zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
4) Knjigovodstvenom servisu Mihaela promet koji vrši knjigovodstvene usluge za LEMA, obrt za trgovinu.
5) Podatke na uvid ima programerska tvrtka POSLuH hosting d.o.o koji održava i unosi novosti u sustav tj. na webshop www.lema.hr.
6) Podatci su dostupni na uvid tvrtki Digital Data d.o.o. čiji poslovni program Felix koristi LEMA, obrt za trgovinu.

Web kolačići:

Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.
Kolačići koje postavljamo kako bi smo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.
Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Napominjemo – web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije ‘Pomoć’ u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk.

Čuvanje i zaštita:

Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.
LEMA, obrt za trgovinu provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili sa Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost. Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.

LEMA, obrt za trgovinu nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici.

U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., LEMA, obrt za trgovinu ne dozvoljava registraciju osobama mlađim od 16 godina. Stoga niti jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče osobe mlađe od 16. godina.

Prava ispitanika:

Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.
Informacija, ispravak, brisanje – kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na info@lema.hr. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Ispravak – kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene.
Brisanje – kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na Info@lema.hr. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisati ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev biti će riješen u najkraćem mogućem roku.
Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti klijentu. Zahtjev za uvid u Vaše osobne podatke molimo pošaljite na info@lema.hr.
Povlačenje privole – ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe ili na info@lema.hr pošaljite email s „Unsubscribe“ upisanim u naslov ili tijelo poruke.

Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:

Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo obratite nam se putem e-pošte info@lema.hr.

Kontakt:
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na:
LEMA. obrt za trgovinu, vl. Marko Rašić
Vukomerečka cesta 76, 10000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: 091/5065646
e-mail: info@lema.hr

LEMA
X